tarihinde yayınlandı

Bal Şekerlenir mi?

Bal şekerlenir mi? sorusuyla ilgili insanların kafasının karışık olduğunu bildiğimden gerçek bal donar mı donmaz mı? konusuna değinmek istedim.

Donan, kristalize olan balın içinde şeker olduğu inancı var ama bu gerçek değil çünkü gerçek ham bal soğukta kristalize oluyor. Kristalize bazı çiçeklerin polenleri yoğun olduğunda çabuk, bazı cins çiçeklerin balında daha geç ve zor oluyor sadece. Ama sonuçta gerçek bal kristalize olur.

Ayrıca Instagramda 1,6 Mn takipçisi olan gıdadedektifi hesabı konuyu çok güzel açıklamış. Onun yazısını olduğu gibi sizinle paylaşıyorum. Bal şekerlenir mi?
“Bugün birçok takipçimizin sorduğu ve halk arasında “şekerleme” olarak tabir edilen baldaki kristalleşme meselesine değineceğiz. Bu durum aslında genel kanının aksine balın doğallığına ve pastörize edilmediğine işaret ediyor. Balın kristalleşen görüntüsü ve farklılaşan yapısı sebebiyle tüketiminden kaçınılmasından dolayı ısıl işlem görmüş ballar yaygın olarak tüketiliyor. Oda sıcaklığında kristalleşmeyen, kusursuz kıvamdaki balların yüksek ısıda ısıtılarak yapısı değiştiriliyor. Çok küçük filtrelerle filtre edilen ballarda bu kristalleşmeye engel olunur fakat balın doğal besin değeri de kayboluyor. “Ham bal” olarak tüketiciye sunulan ballarda ise ısıl işlem ve yüksek mikronda filtreleme yapılmadığından dolayı bu kristalleşme meydana geliyor.
Peki kristalleşen balları nasıl yeniden sıvı hale getireceğiz? Elbette bunun tek yöntemi bala yüksek ısı uygulayıp yapısını bozmak değil… Benmari usulüyle kristalleşen balınızı yeniden sevdiğiniz dokuya ulaştırabilirsiniz.
Bunun için balınızı cam kavanozunda 40-45 santigrat derece sıcaklıkta ısıttığınız suda bekletebilirsiniz. Balınızın yapısına göre değişen sürelerde yapılan bu benmari usulü ısıtma sonrasında balınız yeniden istediğiniz kıvama gelmiş olacak, balın doğal yapısına da zarar gelmeyecek.
Benmari yöntemini dilediğiniz kadar tekrarlayabilir, balınızı güvenerek tüketebilirsiniz.”

Sonuç olarak, gerçek ve besin değeri yüksek bal donar yani kristalize olur. Bunun nedeni içerisinde polen barındırması ve ısıl işlem görmemesidir. Balınız donduysa şanslısınız çünkü balınızın besin değeri ve faydalı madde oranı yüksek.

Youtube kanalımızda köyümüz ile ilgili videoları izleyebilirsiniz.

Önemli Not:

Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında; mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız



tarihinde yayınlandı

Yemişleri Neden Kabuklu Saklamalıyız?

Kabuklu Yemişler

Yemişleri neden kabuklu saklamalıyız sorusunun yanıtını bu yazımızda vermeye çalıştık.

Kabuklu yemişler, genellikle kabuğundan ayrılıp kavrularak tüketiciye sunuluyor. Bunun nedeni ayıklama işlemiyle uğraşmak istememek ve kavrulan yemişin daha lezzetli olmasıdır.

Ancak sağlık düşünüldüğünde kabuklu yemişlerin çiğ olarak tüketilmesi ve tercihen kabuklu satın alınıp saklanması gerekmektedir.

Kabuklu yemişlerin kabuklu tercih edilip çiğ tüketilmesi, yemişin besin değeri açısından önemli.

Yemişleri satın alırken kabuklu alın ve kabuklu halde saklayın, lazım olduğunda gerektiği kadar miktar kabuktan çıkartıp tüketin. Çünkü kabuğu çıkarılmış yemişlerin besin değeri ve antioksidan içerikleri azalmaktadır.

Ceviz, badem ve fıstık gibi kabuklu yemişler doğal olarak ambalajlıdır. Hava ile temas edince içlerinde bulunan faydalı yağlar okside olup bozulur. Bu nedenle kabuklu olarak satın alınması tercih edilmelidir.

Ayrıca, kavurma işlemi badem, fıstık ve cevizin dış zarınının faydalarını yok eder. Bu zar liften zengin ve çok faydalıdır. Üstelik, kavurma işlemi sırasında badem, fındık, fıstık, cevizin içerdiği faydalı yağlar yüksek ısı sebebi ile transyağa dönüşür ve sağlık için risk oluşturabilir. Isıl işlem ile yemişler içeriğindeki yüksek kaliteli protein mineral ve vitaminlerini yitirir.

Sonuç olarak, kabuklu kuruyemişlerin besleyici özelliklerinden faydalanmanız için çiğ tüketmeniz daha iyidir. Ceviz, badem, fıstık ve fındık gibi kabuklu yemişleri, kabuklu olarak saklamak ve ancak yiyeceğiniz kadarının kırarak taze olarak tüketilmesi tercih edilmelidir.

Doğal, çiğ kabuklu yemişleri nereden bulabilirim diyorsanız sitemize göz atmanız yeterli.

Youtube kanalımızda köyümüz ile ilgili videoları izleyebilirsiniz.

Önemli Not:

Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında; mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız

tarihinde yayınlandı

Erik Kompostosu ve Sağlığa Yararları

doğal erik kompostosu

Erik Kompostosu ve Sağlığa Yararları hakkındaki bu yazımızı okurken hem eğlenmenizi hem de bilgilenmenizi amaçladık.

Erik Kompostosu
Devamını Oku Erik Kompostosu ve Sağlığa Yararları
tarihinde yayınlandı

Doğal Ürünler

Doğal Ürünler Gıda Paketi

Doğal ürünler ‘imizi inceleyip satın almak için tıklayınız. Doğal, gerçek, katkısız ve ev yapımı köy ürünleri.

İlk siparişinize özel 20 TL indirim, ürünleri sepete at, ödeme sayfasında kupon kodu kutucuğuna hosgeldin yazıp kullana tıkla. (en az 180tl siparişlerde geçerlidir)

Manyas Köy Pazarı size yerli, katkısız ve sağlıklı kalmamızı destekleyen doğal köy ürünlerinizi tüketmenizi öneriyor.

Doğal Köy Ürünleri Nasıl Olmalı?

  • Ata tohum ile üretim
  • Böcek ilacı, ot ilacı gibi zirai ilaç kullanılmayacak.
  • Sünni gübre kullanılmayacak
  • Hayvan gübresi
  • Tarlaların bulunduğu ortamdaki hava ve su temiz olacak
  • Doğada kendi kendine yetişen malzemeler kullanılacak(böğürtlen, kuşburnu, ıhlamur, yabani erik vb…)
  • Ev yapımı ürünlerin içine kesinlikle koruyucu, kıvam arttırıcı ve benzeri hiç bir katkı maddesi konulmayacak.

Mevsim değişikliklerinin olumsuz etkilerini aza indirmek ve kışa hazırlanmak için; bünyemizi her daim güçlendirecek sağlıklı, katkısız ve doğal gıdaları tüketmeliyiz.

Bu gıdaların, bol bol antioksidan içermesi ve bağışık sisteminizi destekleyen özellikte olması gerekiyor. Bunun için gerçek ekolojik ürünler tükettiğinize emin olmanız gerekir. Gerçekten doğal ve kaliteli ürünü bulmak oldukça zor ama bulduğumuz zaman bu tip üreticilere sahip çıkıp desteklemek, daha bol üretmelerini teşvik etmek, bu ürünlerin devamlılığını sağlamak konusunda en büyük destektir.

Doğal Ürünler ‘i Nerede Yetiştiriyoruz?

Manyas’ta bulunan, doğal ürünler ve yöresel ürünler doğal ve lezzetlidir. Çünkü burada geleneksel tarım yöntemi ile yani zirai ilaç ve sunni gübre kullanılmadan yetiştiriyoruz. Koçoğlu Köyünde yetişen ürünler başta olmak üzere Manyas’ın diğer köylerinden temin ettiğimiz doğal yöresel ürünleri, doğal lezzet tutkunları için kolay ulaşılır kılmayı amaçladık.

Ayrıca, aşağıda belirttiğimiz vizyonumuz ışığında belirlediğimiz görevlerimizi yerine getirmek için tutku ile çalışıyoruz. Sizlerden gördüğümüz güven ve ilgi en büyük motivasyon kaynağımızdır. Bizden desteğini esirgemeyen değerli doğal lezzet tutkunlarına çok teşekkür ediyoruz.

Vizyonumuz:

Gerçek köy ürünleri ‘ni, şehirlerde yaşayan, “sağlıklı-doğal lezzet tutkunları” için kolay ulaşılabilir kılmak.

Görevlerimiz:

  • Geleneksel tarım yöntemlerini destekleyip teşvik etmek.
  • Doğal köy ürünlerinin sürdürebilir olması için çalışmak.
  • Köylümüzün, emeğinin karşılığını almasına katkıda bulunmak.
  • Doğal köy ürünlerinin, üreticiden tüketiciye aracısız ulaşması için çalışmak.
  • Doğal lezzet tutkunlarının, arzuladığı ürünlere kolay ve en iyi şekilde ulaşmalarını sağlamak.

Google sayfamız.

tarihinde yayınlandı

Tahinin Faydaları

yerli susamdan tahin

Tahinin faydaları konusuna değinmeden önce tahinimiz hakkında kısaca bilgi verelim. Şifa deposu tahinimiz, Gönen’de yetişen yerli susamlardan elde edilmektedir.

Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Tahin, çok iyi bir bakır, manganez ve amino asit metiyonin kaynağıdır. Tahin, birer sağlıklı yağ asidi olan, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bakımından da iyi bir besin kaynağıdır. İyi bir protein kaynağı olan tahini, vejeteryan olarak beslenen kişiler rahatlıkla tüketebilirler. Üstelik tahinin şeker ve doymuş yağ oranı oldukça düşüktür.

Daha detaylı bir yazı için lütfen tıklayınız.

Sevgiyle kalın

Manyas Köy Pazarı

Barış Çetin

tarihinde yayınlandı

Katkısız Domates Rendesi 660cc

doğal katkısız köy domatesi rendesi

Katkısız Domates Rendesi Satın Al6 Al 5 Öde !

Katkısız Domates Rendesi , köyümüzün bahçelerinde geleneksel yöntemler ile yetiştirilen lezzetli domateslerini meşe odunu ateşinde çok az kaynatarak hazırladık.
İçinde kaya tuzu dışında hiç bir katkı maddesi yoktur. İster yemeklerinize lezzet katın, ister domates çorbası yapın. Katkısız doğal menemenlik ile nefis menemen yapın. İçinde biber yoktur, biber sevmeyenleri düşündük, isteyen biberi dilediği kadar kendisi doğrasın diye…
1000 cc’lik ve 660cc’lik kavanozlar içerisinde siz lezzet tutkunlarının beğenisine sunulmuştur.

Salça çeşitlerimizi görmek için tıklayınız.

Köyümüzle ilgili videoları seyretmek isterseniz youtube kanalımızı ziyaret ediniz.

tarihinde yayınlandı

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi

Yabani Kuşburnu Marmelatı ile Su Muhallebisi

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi yapalım ve doğal orman meyvesi olan, şifa kaynağı kuşburnunun faydalarını içeren leziz tatlıyı afiyetle yiyelim.

Doğal Katkısız Kuşburnu Marmelatı Al – net 500 gr

Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı süt 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Kuşburnu Marmelatı
  • Kavrulmuş fındık veya ceviz

Kuşburnu Marmelatlı Su Muhallebisi Yapılışı

Kuşburnu marmelatı ile su muhallebisi yapmak için, tencere içine süt, su, şeker ve nişastayı koyun ve iyice karıştırarak pişirin. Sıvı karışım kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve hemen ocaktan alın. Biraz ılındıktan sonra tas veya kupların yarısına kadar muhallebiyi paylaştırın. Üzerine kuşburnu marmeladını iki parmak kalınlığında olacak şekilde ilave edip fındık veya ceviz parçaları ile süsleyip servis yapın. Nefis basit bit tatlı ile kuşburnu meyvesinin şifasından basit ve keyifli bir şekilde yararlanın.
Afiyet olsun🤗.

Instagram hesabımızı takip edin güncel kalın. Ayrıca Google hesabımızdaki müşteri yorumlarına göz atın.

Bu tariften hoşlandıysanız diğer tariflere de göz atın.

tarihinde yayınlandı

Kuşburnu Marmelatı

Doğal Kuşburnu Marmelatı Faydaları

Kuşburnu Marmelatı , doğal kendi kendine yetişen kuşburnu meyvesinden yapıldı.  Kuşburnu marmelatı ,orman ürünü, katkısız ve doğal.

Tokat/Niksar’ın Dağüstü Köyünde kendi kendine yetişen kuşburnu meyvelerini topladık.
Ayıklayıp yıkadık.

Az miktarda pancar şekeri (40 kg meyveye 20 kg şeker) ile odun ateşinde pişirerek marmelatı yaptık.
Ev yapımı kuşburnu marmelatını yapan, eşimin halası Zahide Hala’ya çok teşekkürler, ellerine sağlık.

“Kış aylarında tüketilmekten hoşlanılan kuşburnu çayı ile eşdeğerdir. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler sayesinde yaz ve kış aylarında kahvaltılarda tüketilmesinde yarar vardır. C vitamini deposu olarak bilinen kuşburnu bu özelliği sayesinde kış mevsiminde soğuk algınlığı ve hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır.”

Kuşburnu Marmelatı faydaları:

  • Kolesterolü düşürür.
  • Yüksek tansiyonu düşürür.
  • Kuşburnu yağının kullanılması durumunda hamileliklerde veya başka durumlarda vücut çatlaklarına iyi geldiği belirlenmiştir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • İshalin geçmesinde yardımcı olur.
  • Ateşin düşmesine fayda sağlar.
  • Soğuk algınlığının önlenmesi ve tedavisinde faydalıdır.
  • Mide problemleri ve tahrişlerinde faydalıdır.
  • Kansere karşı etkilidir.
  • Kronik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
  • C vitamini içeriği sebebiyle iltihabı tedavi etmeye yardımcıdır.
  • Kas zayıflığına, eklem ağrılarına, cilt döküntülerine ve ağız ve diş sağlığına hatta diş kaybına neden olan tüm problemleri çözmeye yardımcıdır.
  • Solunum rahatsızlıklarını tedavi etmek için faydalıdır.
  • Vücudun demiri emmesine yardımcı olur.
  • Kansızlığı önler.
  • Soğuk algınlığı ve grip semptomlarına karşı tedavi ve önleme amacıyla kullanılır ve faydası görülmüştür.
  • Kalça, eklem ve dizlerdeki ağrıları azaltmaya yarar.
  • Kalp sağlığını korumaya yardımcıdır.
  • Mide ağrısının önlenmesinde ve sindirim sistemi sorunlarının giderilmesinde etkin bir tedavi yöntemidir.
  • Karaciğerde iltihaplanmaya sebep olan semptomların azaltılmasında oldukça etkilidir.
  • Cilde faydalıdır. Özellikle deri altındaki katmanlara derinlemesine nüfus ederek cilt sağlığını olumlu anlamda etkiler.
  • Ciltteki kırışıkları ve ince çizgileri giderir.
  • Güneşe karşı zararlı ışınlarla mücadele ederek koruma sağlar.
  • Kuşburnu yağının cilt lekelerine de iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kuşburnu çayı, kan dolaşımını arttırabilir.
  • Böbrek bozukluklarını tedavi etmekte ve böbreklerin daha iyi çalışmalarını sağlamakta etkilidir.
  • Diş ağrısına iyi gelir.
  • Sıvı kaybı var ise bunu düzenler.

Daha detaylı bilgi için:

https://www.kusburnu.gen.tr/kusburnu-marmelati-faydalari.html

Önemli Not:

Yazımızda yer verdiğimiz bilgiler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuştur. Sizlere öneri ve bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu yazıdaki içeriğin, kesin teşhis ve tedavi özelliği bulunmamaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu karşısında mutlaka doktorunuza başvurmanız gerektiğini ve doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemini uygulamanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

Doğal Köy Ürünleri Marketi
Alış veriş için 👇
www.manyaskoypazari.com
baris.cetin@manyaskoypazari.com
DM: 05337385941
Kredi kartı ile güvenli alışveriş
#doğal #köy #ürünleri #köyürünleri #gurme #lezzet #dogalbeslenme #ekolojik #katkisiz #dogalurunler #tarhana #erişte #instafood #yerlitohum #bal #yerli #naturel #zeytin #zeytinyağ #manyaskoypazari #dogalyasam #doğaltarım #sagliklibeslenme #katkısız #gdosuz#gelenekseltarım #temizgıda #temizbeslenme #evyapımı #kuşburnu

tarihinde yayınlandı

Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?

Papatya Çayının Faydası

Papatya Çayı Faydaları, farklı türlerde antioksidan içermesinden kaynaklanmaktadır. Pataya çayı,doğal tadının yanı sıra vücuda çeşitli yararlar sağlayan popüler bir içecektir. Papatya çiçeklerinin Mayıs ayında toplanıp kurutulur ve çay olarak kullanılır. Bu çay, kafein içermemesinden dolayı yeşil veya siyah çaya alternatif olarak tüketilebilirsiniz.  Bu antioksidanların bazıları, kalp hastalığı ve kanser gibi çeşitli hastalıklara yakalanma risklerini azaltmada rol oynayabilmektedir. Papatya çayı aynı zamanda, sindirim sistemine ve uykuya yardımcı olabilecek özelliklere sahiptir. Bu yazıda, papatya çayının 5 potansiyel sağlık yararı bilimsel veriler ışığında sizleri aydınlatmak için derlenmiştir. Papatya çayı faydaları ‘ndan bahsedebilmek için kullanılan papatyanın, Mayıs ayının mis kokulu minik papatyası olması gerekiyor. Büyük ve albenisi daha fazla olan ve yaygın olarak satılan papatya türü, tıbbi papatya çayı faydaları içermemektedir.

Tıbbi Papatya Al

Devamını Oku Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?
tarihinde yayınlandı

Doğal Kahvaltılık Sos Nasıl Hazırlandı?

Közlenmiş Ev Yapımı Kahvaltılık Sos

Doğal kahvaltılık sos nasıl hazırlandı ?

Köyümüzün bahçelerinde geleneksel yöntemler ile yetiştirilen patlıcan, kapya biber, domates, az sarımsak ve çok az maydanoz birlikte meşe odunu ateşinde pişirilerek hazırlanmıştır.

Kahvaltıda Ne Yenir?

Doğal kahvaltılık sos içinde kaya tuzu dışında hiç bir katkı maddesi yoktur.
Köy ekmeğimiz birlikte kahvaltıda çok iyi gidiyor.
Ayrıca makarna sosu olarak da bir harika😊

Tüm kahvaltılıklarımıza bakıp fikit edinebilirsiniz.

doğal-köy-patlıcanı-biberi
Sosu zeytinyağı ile hafif kavurup sıcak servis etmenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz soğuk olarak ekmeğe sürüp yersiniz.
Sosumuz acı değildir.

Doğal katkısız kahvaltılık sos  bakır kazanda pişiyor

Kahvaltılık sosunda yer aldığı nefis köy kahvaltısını görmek için tıklayın.

Köyümüzde yetişen domates ve biberlerden yapılmış ev salçalarını görmek için lütfen tıklayınız.

Sevgiler,
Barış Çetin

Devamını Oku Doğal Kahvaltılık Sos Nasıl Hazırlandı?